Senioren Biljart Vereniging in Zuidlaren viert 30-jarig bestaan

ZUIDLAREN - Met een gezellige bijeenkomst in buurthuis De Bark heeft de Senioren Biljart Vereniging (SBV) in Zuidlaren zaterdag het 30-jarig bestaan gevierd.
Na de oprichting in 1992 biljartten de leden van SBV jarenlang in de horecazaak aan de De Millystraat waarin nu Grand Café Zuidlaren gevestigd is.

In 2016 volgde een verhuizing naar woonzorgcentrum Mozaiek. Sinds 2020 maakt SBV naar volle tevredenheid gebruik van buurthuis De Bark aan de Veenplasweg. Hier staan vier biljarts, die elke doordeweekse middag intensief worden gebruikt. ,,Wij biljarten alleen overdag", zegt secretaris Pier Hiemstra. Vanuit de wens om ook 's avonds te kunnen biljarten werd later een tweede vereniging opgericht in Zuidlaren: de Zuidlaarder Biljart Vereniging. ZBV heeft Grand Café Zuidlaren als thuisbasis.

SBV is een vereniging voor biljarters van 50 jaar en ouder. Momenteel heeft SBV ruim veertig leden. Zij kunnen recreatief biljarten, maar er bestaat ook de mogelijkheid om competitie te spelen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Pier Hiemstra via pierhiemstra@home.nl of 050-4094372.

Het jubileumfeest van SBV werd zaterdag goed bezocht. Er werd gezellig gepraat, er werd gebiljart en omdat ook de partners van de veelal mannelijke leden welkom waren kwamen ook de sjoelbakken te voor schijn. En uiteraard werd er getoost op 30 jaar SBV. ,,Het was een gezellig samenzijn", aldus Hiemstra.
,,De sfeer was goed en de catering was dik in orde."